Cv ketel huren of kopen

CV ketel
Is uw cv-ketel aan vervanging toe? Denk bij het aanschaffen van een nieuwe cv-ketel eens aan het huren in plaats van kopen. Veel bedrijven bieden ook de mogelijkheid om een cv-ketel installatie te huren. Hierbij heeft u een cv-ketel naar keuze, installatiekosten, onderhoud en garantie zijn bij de prijs inbegrepen. De kosten hiervan zijn gemiddeld zo’n  €25 – €35 per maand. Dit ongeveer maal de jaren dat de ketel meegaat zit u al gauw op een bedrag rond de €4000,-. Bij het aanschaffen van de ketel zit de garantie er niet bij inbegrepen en betaalt u gemiddeld zo’n €2500,-.

Tips om energiezuinig een cv-ketel te kopen

 1. Denk ook na over de thermostaat. Er zijn verschillende soorten thermostaten met bijvoorbeeld temperatuurregeling waarbij u energie bespaart.
 2. Overweeg om uw nieuwe hr-ketel te combineren met een warmtepomp en/of een zonneboiler. Dit is wel een behoorlijke uitgave, maar hiermee wordt duurzame energie opgewekt.
 3. Schaf een ketel aan met de warmwaterklasse van CW 3 of 4, deze is zuiniger met het verwarmen van water dan een combiketel die veel warm water per minuut kan leveren.
 4. Bespreek opties met een specialist. Er zitten vaak energiezuinige instellingen op een cv-ketel. Denk hierbij aan de pomp van de ketel, de temperatuur van de verwarming en aan eventuele eco instellingen.
 5. Met korte leidingen bespaart u energie. Hang hierdoor de combiketel zo dicht mogelijk bij de badkamer of keuken.
 6. Gebruikt u nu twee losse warmtetoestellen? Laat dan een combiketel installeren. Dit is zuiniger in energie en voordeliger.

Open of gesloten cv-ketel

Kiest u voor een open cv-ketel, dan is het noodzakelijk dat de ruimte waar de cv-ketel komt te hangen voldoende frisse lucht heeft en er een goede ventilatie is. Vaak kiest men hierdoor voor een gesloten cv-ketel waarbij de ingebouwde ventilator de lucht van buiten zuigt. Bij beide systemen worden de verbrande gassen naar buiten afgevoerd.

Beveiligingsopties

 • Thermo-elektrischebeveiliging: bewaakt het gasregelblok tegen het uitstromen van onverbrand gas.
 • Ketelthermostaat: zorgt ervoor dat het water niet boven de ingestelde temperatuur komt.
 • Droogkookbeveiliging: sluit de afvoer naar de brander af als de waterdruk te laag is.
 • Expansievat: corrigeert volume en drukverschillen van het water.
 • Overstortventiel: voorkomt dat de waterdruk te hoog wordt.
 • Trekonderbreker/valwindafleider: zit aangesloten aan de rookgasafvoer.
 • Inlaatcombinatie (combiketel)

Vakman

Iedere situatie is verschillend. Bent u benieuwd naar de beste opties voor uw situatie? Neem dan eens vrijblijvend contact op met een vakman van CV Ketel Centrale. Zij staan u graag te woord. Spoedklus? Geen nood. Ze zijn 24/7 bereikbaar!