Energie besparen met zonwering

Energie besparen met zonwering
Tegenwoordig zijn er veel manieren om energie te besparen. Een makkelijke manier van energie besparen waar weinig mensen vanaf weten, is zonwering. U kunt tot wel twaalf procent besparen op het verwarmen en koelen van uw woning. Dit komt doordat de zon buiten wordt gehouden of juist binnen wordt gelaten en u dus niet meer hoeft te verkoelen of verwarmen. Als u energie wilt besparen, kunt u dit dus gemakkelijk doen door zonwering en/of rolluiken te laten plaatsen. Wel is het belangrijk om te weten welke soorten hier geschikt voor zijn. Een professional kan u advies geven over zonwering voor uw woning.

Automatische zonwering

Niet alle soorten zonwering en rolluiken zijn geschikt om te gebruiken als manier van energie besparen. Ten eerste blijkt dat automatische zonwering vooral zorgt voor een besparing. Op deze manier wordt de zon buiten de deur gehouden in warme tijden zoals de zomer. In de winter kan de automatische zonwering uitgezet worden en hierdoor komt de zon juist binnen in koude tijden, waardoor u minder uw woning hoeft te verwarmen. Tegenwoordig wordt zonwering steeds vaker meegenomen tijdens de bouw van een woning of bedrijfsruimte. Dit zorgt ervoor dat vanaf het eerste moment al energie bespaard kan worden.

Binnenzonwering

Op het gebied van zonwering zijn twee verschillende soorten te onderscheiden, binnen- en buitenzonwering. Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van uw ramen geplaatst. Daarom is het verstandig om te kijken of dit bij uw interieur past, aangezien dit binnen de hele tijd zichtbaar is. Voor elke stijlsoort is een soort binnenzonwering te vinden, van klassiek romantisch tot modern strak. Zo kunt u kiezen uit bijvoorbeeld shutters, lamellen, jaloezie├źn, vouwgordijnen, pliss├ęgordijnen of rolgordijnen. Alle soorten zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar en sommige soorten ook in verschillende materialen. Op deze manier is er altijd een vorm van zonwering dat bij uw wensen past.

Buitenzonwering

In tegenstelling tot binnenzonwering wordt buitenzonwering, zoals de naam al zegt, buiten uw woning geplaatst. Op deze manier wordt de warmte van de zon al tegengehouden voordat deze uw ramen bereikt. Daardoor is buitenzonwering een effectieve manier om warmte buiten te houden. Ook op het gebied van buitenzonwering zijn er verschillende soorten waar u uit kunt kiezen. De ene variant is puur voor uw ramen, zoals uitvalschermen, andere soorten zorgen ook voor een verkoelende plek op uw terras, zoals knikarmschermen. Verder kunt u nog kiezen uit bijvoorbeeld zonneschermen, rolluiken, shutters, screens of markiezen.

Zonwering plaatsen

Veel soorten zonwering kunt u zelf plaatsen. Rolgordijnen zijn bijvoorbeeld makkelijk zelf te plaatsen, zelfs als u twee linkerhanden heeft. Voor het zwaardere werk is het verstandig om het plaatsen over te laten aan een professional. Natuurlijk kunt u altijd ervoor kiezen om uw zonwering te laten plaatsen door een professional. Een professional weet wat hij doet en zal het plaatsen van de zonwering ook sneller kunnen dan u. Daarnaast scheelt het u een hoop werk. U treedt via Mirbvba Rolluiken en Zonwering makkelijk in contact met een professional.