Vloerisolatie, iets voor u?

Vloerisolatie
Heeft u het vaak koud in huis? En wordt het ook niet aangenaam warm in uw woning wanneer u uw verwarming hoger zet? Het kan in dit geval zijn dat uw woning niet goed is geïsoleerd. Uw kunt uw woning beter isoleren door vloerisolatie toe te passen. Deze vorm van isolatie zorgt niet alleen voor comfort in uw woning, maar het bespaart u ook energie. Vloerisolatie is één van de manieren om uw huis te gaan isoleren. Andere isolatievormen zijn dakisolatie, spouwmuurisolatie en gevelisolatie. Als u een huis heeft die gebouwd is voor 1983 is de kans groot dat u nog geen vloerisolatie heeft. Dit is ontzettend zonde want er gaat veel warmte verloren door u vloer. Kortom, een onderwerp dat goed aansluit bij ons blog over duurzaam wonen. Onderstaand leest u alles wat u nog niet wist over vloerisolatie.

Wat is vloerisolatie?

Met vloerisolatie isoleert u de onderkant van de vloer met isolatiemateriaal. Dit betekent dat de kou uit de kruipruimte niet meer in uw vloer doordringt. Vloerisolatie wordt aangebracht in de kruipruimte. Een kruipruimte is de ruimte onder uw vloer. De ingang tot deze ruimte bevindt zich vaak onder de vloermat bij de voordeur, achterdeur of bij de meterkast. De kruipruimte is meestal 80 cm hoog. Vaak wordt er PUR schuim tegen de onderkant van de vloer in de kruipruimte gespoten, om de vloer te isoleren. Hierdoor komt koude en vochtige lucht niet meer in uw woning. Er zijn naast PUR ook andere materialen waarmee vloerisolatie kan worden gedaan, zoals isolatie kussens en isolatieplaten.

Milieuvriendelijk

vloerisolatie milieuvriendelijkAls uw huis vloerisolatie heeft dan verliest uw huis minder warmte. Hierdoor hoeft de cv-ketel dus minder hard te stoken. Minder energiegebruik is goed voor het milieu. Voor een gemiddelde eengezinswoning wordt ongeveer 325 m² minder gas verbruikt. Dit zorgt er dus ook voor dat er minder uitstoot is van vervuilende stoffen en broeikasgassen. Als er 325 m³ gas wordt bespaard wordt er zo’n 580 kilogram minder CO² uitgestoten. Tegenwoordig wordt er ook nog gekeken naar de milieuvriendelijkheid van de materialen die er gebruikt worden bij het isoleren. Er zijn een aantal materiaalsoorten die minder slecht zijn voor het milieu, wat de vloerisolatie dus nog milieuvriendelijker maakt.

Geld besparing

Zoals net genoemd hoeft u door middel van vloerisolatie minder hard te stoken. Dit betekent dus ook dat u een minder hoge energierekening zal ontvangen. Met een gemiddelde eengezinswoning bespaart u zo’n €210, – per jaar. Het rendement van vloerisolatie is vergelijkbaar met een rente op een spaarrekening van 8 procent. Het feit dat u dus veel geld bespaart door de isolatie betekent dus ook dat het isoleren van uw vloer een goede investering is. In veel gevallen is deze investering al binnen vijf jaar terug verdiend.

Kosten

De kosten van vloerisolatie zijn afhankelijk van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan het soort isolatiemateriaal, het type woning, de vorm van isolatie, arbeids- en machinekosten, de te isoleren oppervlakte en natuurlijk de BTW. Gemiddeld kunt u €30, – per vierkante meter rekenen voor het isolatiemateriaal, arbeids- en machinekosten en een BTW van 6%.

Meer informatie ontvangen?

Isolatie Bedrijf logoDit artikel is afkomstig van de isolatiespecialisten van Isolatie-Bedrijf uit Hasselt (BE). Doe er uw voordeel mee. Bent u benieuwd naar wat de kosten in uw geval zijn? Neem dan gerust contact op met Isolatie-Bedrijf. De medewerkers staan altijd voor u klaar voor het beantwoorden van uw vragen.